Dinner in the Sky® Helsinki 2014 kesäkuu Toggle

Dinner in the Sky® Helsinki Lasipalatsi
Zurnala-reklama-FI-v5

Kuvat 2014 tapahtumasta

Dinner in the Sky® LIVE Suomi 2014 tapahtuma järjestettiin Helsingissä 17. – 22. kesäkuuta.

Dinner in the Sky® -konsepti tarjoaa unohtumattoman fine dining -kokemuksen yläilmoissa, jossa ylellinen ilmapiiri, henkeäsalpaavat näkymät ja huippukokkien valmistama makunautinto luovat ikimuistoisen elämyksen. Dinner in the Sky® voidaan kattaa 22 vieraalle pöydän ympärille, jolloin keittiömestari apulaisineen ovat pöydän keskiosassa. Tapahtuman isäntinä toimivat paikalliset ja kansainväliset huippukokit.

Helsingissä tunnelmaan oman lisänsä tuo livemusiikki. Illallisilla 50 metrin korkeuteen nousee myös illan artisti.

Kokit taivassa

Samuli Wirgentius

1135234553050 POSTRES_LOGO

Suomalaiset herkkusuut tuntevat nimen Samuli Wirgentius sekä hänen ravintolansa Postresin. Hän avasi Postresin Helsingissä yhdessä Vesa Parviaisen kanssa vuonna 2006. Postres on erikoistunut suomalaiseen ja pohjoismaiseen keittiöön ja sai ensimmäisen Michelin-tähtensä 2008. Saman vuonna myös La Societe des Gatronomes Finlandais valitsi Postresin Suomen parhaaksi ravintolaksi, joka on tärkein suomalainen ravintoloille myönnettävä palkinto.

Wirgentiuksen johtavana ajatuksena on tarjota isoäidin keittiön klassisimmat sekä herkullisimmat maut uudessa ruhtinaallisessa muodossa. Avain onnistumiseen on ranskalainen keittotaide pienellä omaperäisyydellä höystettynä, jossa maun ohella tärkeässä roolissa on myös täydellinen kokonaisuus. Postresin kokit ovat sisäistäneet myös kontrastien tärkeyden: ”Vastakohdat ovat kaiken A ja O: kylmä ja lämmin, pehmeä ja rapea. Kaikki nämä tekijät yhdessä luovat täydellisen kokonaisuuden ja aistit viettelevän taideteoksen.”

Kuten jälkiruokaa tarkoittava nimikin jo kertoo, jälkiruoat ovat Postresin erikoisuus. Aluksi ravintolan omistajat harkitsivat Suomen ainoan, ainoastaan jälkiruokiin erikoistuneen ravintolan perustamista, mutta päättivät kuitenkin luoda perinteisemmän ravintolan. Mutta muutaman kerran kesällä – silloin kun kotimaisten marjojen tarjonta on parhaimmillaan – ravintolassa tarjoillaan ainoastaan jälkiruokia.

www.postres.fi

Filip Langhoff

philip

Filip Langhoff on kotoisin Suomesta, maasta täynnä luontoa. Hän syntyi Helsingissä vuonna 1980. Jo pienenä lapsena yksi Filipin suosituimmista vapaa-ajan puuhista oli yrttien ja marjojen poiminta isoäidin puutarhasta tai Suomen metsistä. Vanhemmat halusivat tarjota Filipille ja hänen kahdelle sisarukselleen ehdottomasti kotiruokaa. Se herättikin Filipin kiinnostuksen ruoan ainesosia ja ruoanlaittoa kohtaan.

Ympäröivä arkielämä inspiroi Filipiä. Häntä innostavat aito luonto ja kaupunki, maaseutu ja maatilojen kasvattamat raaka-aineet, perhe ja ystävät.

Filip aloitti kokin uransa opiskelemalla Karjaan ja Maarianhaminan ravintolakouluissa. Opintojen päättämisen jälkeen vuonna 1999 hän muutti Norjaan, jossa työskenteli Brasserie Hanskenissa ja Holmen Fjordhotellin ravintolassa. Etsiessään inspiraatiota ja uusia haasteita Filip muutti Barcelonaan, Espanjaan, jossa työskenteli ravintoloissa Comerc24 ja El Bulli. Kun Filipille tarjottiin pääkokin tehtävää Michelinin yhden tähden ravintolassa Spisestedet Feinschmecker Oslossa, hän päätti puolisoineen palata Pohjoismaihin.

Kymmenen vuoden ulkomailla asumisen jälkeen Filip muutti perheineen takaisin Suomeen. Helsingissä Filip toimi pääkokkina Suomen ainoassa Michelinin kahden tähden ravintolassa Chez Dominique. Samaan aikaan hän perusti oman konsultti- ja catering-yrityksen Cibus by Langhoff.

Vuoden 2012 elokuussa Filip Langhoff avasi ravintolan Ask yhdessä puolisonsa Linda Stenman-Langhoffin kanssa, joka on Michelinin tähden ravintolassa työskennellyt kokenut sommelier. Maaliskuussa 2014 kahden nuoren suomalaisen hiljattain avaama ravintola sai ensimmäisen Michelinin tähtensä.

Filipin ruoka on saanut runsaasti myönteistä palautetta, sitä on luonnehdittu sanoilla aito, puhdas, vahva fine-dining. Filipin ruokafilosofian mukaan tulee ensin käyttää riittävästi aikaa puhtaimpien ainesosien löytämiseen, toisinaan vaeltaen Helsingin lähiympäristön luonnossa, toisinaan etsien tuoretta riistanlihaa tai kalaa Etelä-Suomesta. Sen jälkeen Filip antaa ainesosien puhua itse puolestaan, korostaen ruoissa makujen erikoislaatua.

https://restaurantask.com/

Vladislav Djatšuk

index

Vladislav Djatšuk on yksi Viron arvostetuimmista keittiömestareista. Maailman arvostetuimmassa ruoanvalmistuskilpailussa Bocuse d’Or Europessa Vladislav oli finalistina vuonna 2009. Hän johtaa ravintola Tchaikovskyn keittiötä Tallinnassa. Vuonna 2013 Flavours of Estonia valitsi 50 parasta ravintolaa Virossa. Ravintola Tchaikovsky valittiin Tallinnassa ensimmäiseksi ja koko maassa toiseksi parhaaksi ravintolaksi. Viimeisin lisäys hänen saavutuksiinsa on vuonna 2013 saadut Silver Spoon –palkinnot: ”Paras ravintola”, ”Paras Gourmet-ravintola” ja ”Paras hotellin ravintola”.

Täydellisyyteen pyrkivä keittiömestari arvostaa makujen pienimpiä nyansseja – kaiken pitää sopia yhteen ja olla balanssissa. ”Hieman huumoria, hiukkasen rakkautta ja vähän suolaa”. Näin Vladislav määrittelee gastronomiaansa. Hänen keittiössään tärkeintä on tuotteiden korkea laatu ja taito solmia erilaiset maut yhteen, jolloin niistä syntyy makujen harmonia.

https://www.telegraafhotel.com/restoran-tchaikovsky

Kanerva

KANERVA_VALITTU_naturel2

Heleä-ääninen Kanerva keikkailee yhtyeineen sekä soolona kitaransa kanssa. Radiosoitosta tunnettuja kappaleita ovat mm. ”Herra Heinäkuu”, ”Kaksi poikaa” ja ”Viisitoista”. Kanerva on vastannut Teatteri Vantaan Silkkisalin Silkkiklubeista ja klubilla ovat vierailleet mm. Olavi Uusivirta, Anssi Kela, Jarkko Martikainen ja Kauko Röyhkä. Dinner in the Skyssa keijukaismainen Kanerva esittää sekä omaa että lainattua tuotantoa.

www.kanervan.com

Miikka Kallio

miikka_kallio

Säveltäjä ja pianisti Miikka Kallio taikoo ilmoille säveliä poikkeuksellisen kattavasti eri tyylilajeista. Miikka Kallio on yhdessä oman yhtyeensä kanssa kiertänyt vuodesta 1999 erityisesti jazzfestivaaleja sekä Suomessa että ulkomailla usein eturivin solisteilla vahvistettuna. Dinner in the Skyssa Miikka lupaa soittaa taivaallista musiikkia, joka tekee tapahtumasta täydellisen elämyksen.

www.miikkakallio.com

Johannes Salomaa

Johannes Salomaa promo 1

Johannes Salomaa on helsinkiläinen saksofonisti, joka toimii mm. Boston Promenade Big Bandin kapellimestarina. Salomaata voi kuulla eri pop-, soul- ja jazz-yhtyeiden riveissä mm. Astrid Swan ja The Soultwisters. Hänen luotsaamansa rhythm & blues -yhtye Hutera on juuri äänittämässä ensijulkaisuaan. Juhannustaivaan alle kannattaa tulla nauttimaan illallista ja kuuntelemaan Johanneksen lempeää saksofoninsoittoa.

www.johannessalomaa.com

Media

https://www.metro.fi/uutiset/a1387801654188

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/288322-taivasravintola-nousee-uuteen-paikkaan

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/288322-taivasravintola-nousee-uuteen-paikkaan

https://www.vantaansanomat.fi/keskustelut/288322

https://www.lansivayla.fi/keskustelut/288322

MTV3 uutiset 27.5. : https://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/naita-nuoret-toivovat-lahjaksi-tana-kevaana/3403802

https://www.demi.fi/keskustelut/suhteet/mitä-lahjaksi-mummolle#.Uz5JG1zpdE4

Ilta-Sanomat / ruokala (videot) https://www.ruokala.net/uutiset/palkittuja-keittiomestareita-ruokaa-ja-livemusiikkia-50-metrin-korkeudessa-istv-kyydissa/1288703404240

Ilta-Sanomat / ruokala (videot) https://www.ruokala.net/uutiset/onnistu-juhannusgrillin-aarella-katso-palkitun-keittiomestarin-vinkit/1288703415624

Koti ja Keittiö https://www.kotijakeittio.fi/blogit/millandia/sisustus/lounas-taivaalla

Helsingin Uutiset 17.6.

https://www.helsinginuutiset.fi/tapahtumat/289630-dinner-in-the-sky-helsinki

Tamperelainen https://www.tamperelainen.fi/tapahtumat/289623-dinner-in-the-sky-tampere

Turun Sanomat 17.6. https://ruoka.ts.fi/jutut/herkuttelua-ylailmoissa/

MTV3 / makuja.fi 18.6. https://www.makuja.fi/artikkelit/3450936/ajankohtaista/voiko-fine-dining-ruokaa-tarjoilla-missa-vain/

Metro – lukijoiden kuvia: https://www.metro.fi/galleria/p1402969920675#p1402969920675

Häät-lehti: https://www.haat.fi/aiheet/haajuhla/milta-kuulostaisi-elamyksellinen-haapaivalahja

Helsinki365
https://www.helsinki365.com/HELSINKI365/i-T4GQgWW/

Visit Helsinki:
https://www.hel.fi/www/uutiset/en/kaupunginkanslia/tips-for-midsummer-in-helsinki

Vantaan Sanomat: https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/223603-jussina-loytaa-puuhaa-myos-helsingista

Visit Helsinki, jutut 3.4. ja 30.5.
https://www.visithelsinki.fi/juuri-nyt/tapahtumia/dinner-in-sky-helsingissa

Discovering Finland:
https://www.discoveringfinland.com/blog/midsummer-in-helsinki/

Stadissa.fi https://www.stadissa.fi/tapahtumat/49694/dinner-in-the-sky

https://www.discoveringfinland.com/blog/midsummer-in-helsinki/

https://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288703262926.html

Rantapallo https://www.rantapallo.fi/matkailu/illallista-50-metrin-korkeudessa-pysyyko-haarukka-kadessa/

https://tamperetunnetuksi.fi/tampereen-31-kukkaisviikot-jarjestetaan-keskustorilla-26-7-2-8-2014/

https://www.tapahtumahaku.com/tapahtumat/rautatientori/dinner-sky-finland

https://adios.fi/maailman-oudoimmat-ravintolat/

https://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Kavijat/Sivut/RuokakaupunkiHelsinki.aspx

https://vitonen.fi/matkailu/stadin-juhannuksesta-loytaa-perinteita/

https://aamulehti.menoinfo.fi/tampere/tapahtumat/tampereen-kukkaisviikot-2014/414310

City.fi https://www.city.fi/blogit/vaimomatskuu/loyto+taivaallinen+lounas/127314

MTV3:n blogi https://viinipiru.fi/2014/06/18/dinner-in-the-sky-2/

https://neitisaippuakupla.blogspot.fi/2014/05/lunch-in-sky.html

https://www.laplandhotels.com/FI/etuja-ja-inspiraatiota/inspiraatiota/onnen-viipaleet-blogi/viipale/riekot-helsingin-ylla.html

https://pikkukepponen.blogspot.fi/2014/12/vuosi-2014.html

ShutDown